CD&V wil duurzame oplossing voor de vijver van 't Stadspark

CD&V wil een duurzame oplossing voor de vijver van ’t Stadspark!

Opnieuw een volle vijver in het stadspark, dat willen we allemaal. Toch? Zo kan het park weer volwaardig dienen voor spelende kinderen, senioren en als prachtig decor voor de vele joggers en wandelaars.

Het lage waterpeil heeft vele oorzaken: ondergrondse parkings, tram- en spoorlijnen die grondwater afpompen om droog te blijven, het dempen van de Herentalse vaart, droogte, bouwwerven,…

Iedereen met kennis van zaken weet dat de enige structurele en duurzame oplossing het aanvullen van het grondwater is. Net daarom wil CD&V Antwerpen ontharden. In juni pleitten wij al voor een vermindering van de verharde oppervlakte met 15%. Rondom het stadspark kunnen we dit op korte termijn invullen door de parkeerplaatsen aan te leggen met grastegels, zodat meer regenwater weer lokaal kan infiltreren.

Ook is er meer toezicht op grote werven nodig. Te vaak wordt er zonder vergunning water naar de riolen gepompt, terwijl het eigenlijk al verplicht is om het te laten infiltreren in de bodem (retourbemaling).

Daarnaast zijn er bijkomende structurele oplossingen nodig. Zo moet ons rioleringsstelsel worden aangepast om regenwater niet door de riolen te sturen, maar naar het grondwater, onder andere via vijvers in onze stad.

Dit laatste is een werk van lange adem. Dus in de tussentijd moet er gewoon bijkomend water aangevoerd worden om onze geliefde vijver op peil te houden. Hiervoor willen wij over elk goed voorstel nadenken. Zonder nutteloos gekibbel!

https://districtantwerpen.cdenv.be/nieuws/nieuws/cdv-wil-duurzame-oplossing-voor-de-vijver-van-t-stadspark/

CD&V Disitrict Antwerpen